Låne penger med Bank ID

Låne penger på dagen med BankID

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Ved å låne penger med BankID kan du ofte få et lån på dagen. Begrepet BankID er en elektronisk signatur, denne løsningen er i dag den vanligste løsningen for signering av dokumenter i Norge, og brukes av alle banker i dag.

Hvordan bruker jeg BankID?

BankID benytter du når du skal identifisere deg elektronisk og for å signere dokumenter elektronisk.

For 21 år siden, i år 2000, startet det norske bankvesenet å utvikle BankID, metoden ble ferdigstilt tre år senere. Senere har BankID blitt innloggingsløsninger både når du skal inn i banken, og diverse andre offentlige løsninger som Skatteetaten og Nav. Som ung student bruker du BankID når du skal bekrefte studieplassen din.

For å benytte BankID, må du ha et brukernavn, fødselsnummer og en personlig kode.

BankID kan benyttes med kodebrikke eller app

Kodebrikken gjorde også sitt inntog på samme tid som BankID. Kodebrikken ble symbolet på den nye teknologien og revolusjonerte egentlig måten vi brukte banktjenester på. Du kan benytte en kodebrikke i mange år, og den rommer i tillegg et uendelig antall koder.

Etterhvert ble app den nye normalen, og i appen blir kodene lagret i sim-kortet på telefonen. Dette har blitt en enda bedre løsning da man ikke trenger å drasse med seg kodebrikken overalt, telefonen har man uansett med seg på de aller fleste steder. Du kan bestille BankID på app via banken din.

Du bør likevel ikke kvitte deg med kodebrikken din. Denne trenger du blant annet hvis du bytter sim-kort eller mobilabonnement, da må du logge deg inn i nettbanken for å gjøre alle nødvendige endringer i appen slik at du kan benytte deg av BankID på mobil igjen.

Hvordan får jeg ordnet meg BankID?

Hvis du ikke har BankID fra før må du møte opp fysisk i banken den første gangen, her må du legitimere deg med pass.

Så fort metoden er i bruk kan du benytte BankID til meste. Du må være fylt 15 år for å bruke BankID, selv om enkelte banker kan tildele metoden til kunder som er helt nede i 13-årsalderen. Ta kontakt og hør med banken din om dette dersom du er usikker.

Få lån på dagen med BankID

Som vi var inne på innledningsvis, har BankID så og si revolusjonert måten vi benytter banktjenestene våre på. Vi bruker blant annet metoden når vi skal betale regninger og når vi skal føre over penger til en annen konto. Vi bruker også BankID i alle låneprosesser, og vi tar vekk mye av byråkratiet ved å signere alle viktige dokumenter elektronisk.

For å understreke hvor fantastisk den nye teknologien er, kan vi ta et raskt tilbakeblikk til gamle dager hvor en låneprosess for et lån uten sikkerhet foregikk på en mye tregere måte:

  • Vi starter med lånesøknaden, denne måtte fylles ut fysisk fra punkt til punkt før man signerte den. Søknaden, sammen med andre dokumenter, ble så pakket i en stor konvolutt og et frimerke ble klistret på. Deretter la man konvolutten i en postkasse slik at den ble sendt til banken.
  • Når en bankfunksjonær hadde mottatt søknaden, måtte han bruke en kalkulator. Man hadde flere dataprogrammer som var egnet til beregning på den tiden, likevel måtte alle tallene legges inn manuelt på en kalkulator.
  • Hvis bankfunksjonæren bestemte seg for å gi et lånetilbud, måtte han ofte forhøre seg med en overordnet for å få dette godkjent. Dersom det var i orden, kunne bankfunksjonæren sende dokumentene tilbake via posten, slik at lånetakeren kunne akseptere og signere avtalen. På den tiden var det luksus dersom banken ringte tilbake for å si at dokumentene var i orden og at man fikk innvilget lånet man søkte om.
  • Bankene så helst at søkeren møtte opp personlig i banken for å signere gjeldsbrevet. Her var det krav om to myndige vitner.
  • Når man hadde fått innvilget et lån, kunne det ta så mye som en uke før pengene var på konto, dermed kunne man aldri låne penger på dagen.
  • Dette var låneprosessen for lån uten sikkerhet før i tiden, med et boliglån med sikkerhet gikk det imidlertid enda lengre tid.

Kort låneprosess med BankID

Til tross for at du kanskje ikke trenger lån på sekundet, kan du bidra til at låneprosessen blir relativt kort.

Begynn med å vurdere behovet for å låne penger, mange går i fellen med at man låner penger for impulsivt. Vurder hvor stort lånebeløp du trenger og hvor mye økonomien din tåler å betjene lånet hver måned.

Da banken har ditt samtykke og kan hente inn det meste av opplysninger om deg i flere registre, trenger du ikke å stille med mye dokumentasjon selv. Du bør imidlertid finne frem de siste lønnsslippene dine og skattemeldingen.

Du fyller ut lånesøknaden digitalt. Hos Lånepenger.no vil du oppleve et elektronisk søknadsskjema som er svært enkelt å benytte. Dersom du søker lån gjennom Lånepenger.no, kan du trygt vite at søknaden havner hos mange forskjellige banker som vi samarbeider med.

En vurdering av søknaden gjøres også digitalt. Så fort tallene går inn i systemet, beregnes tilbud eller avslag på lånet. Husk at du også kan signere med BankID i forbindelse med lånetilbud, gjeldsbrev og betalingsplan så for lånet er innvilget.

En potensiell utbetaling av pengene godkjennes likevel av en fysisk person, og utbetalingen kan skje allerede samme dag dersom personen godkjenner lånet innen arbeidsdagen er over.

Sammenlign flere banker med Lånepenger.no

Lånepenger.no er en voksende og populær låneformidler. Ved å benytte deg av oss kan du låne helt opptil 500.000 kroner til noen av markedets beste lånevilkår, blant annet med en lavest mulig rente til 6,81%, og du bestemmer hvor raskt du vil betale tilbake lånet. Vi videresender søknaden din til 12 forskjellige banker og långivere, så de får sett på søknaden før de kommer tilbake med sine beste tilbud for å vinne deg som kunde. Før det har gått et døgn er alle disse tilbudene hentet inn av oss, slik at du kan velge det tilbudet som passer deg og din økonomi best. Når du har valgt et tilbud, vil pengene være på kontoen din innen få dager. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.