Kjøp på avbetaling

Kjøpe på avbetaling? Dette må du vite

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Å kjøpe på avbetaling har blitt mer og mer populært. I dag er det nesten vanskelig å finne en butikk som ikke tilbyr denne løsningen. Kjøp på avbetaling blir markedsført som nesten gratis, til tross for at betalingsløsningen koster en god del i praksis. Men vi har likevel flere alternativer som kan være bedre og rimeligere enn avbetaling, for eksempel forbrukslån på dagen.

Er det smart å kjøpe på avbetaling?

Å kjøpe på avbetaling kan høres ganske lett ut, spesielt dersom det er rentefritt. Likevel er avbetalingskjøp ofte forbundet med dyre gebyrer knyttet til lånet, og dette fører til en høy effektiv rente. Husk at det er den effektive renten som er den faktiske prisen du må betale når du tar opp et lån på dagen. Det vil i praksis si at du må betale den totale summen av rente, etableringsgebyr og andre gebyrer som banken du benytter krever.

Et tradisjonelt avbetalingskjøp kan se slik ut: Du velger å låne 10.000 kroner med 0% rente, delbetalingstiden du har er på 12 måneder. Du får et etableringsgebyr på 295 kroner, mens du må betale et månedlig termingebyr på 29 kroner. Dette resulterer i en effektiv rente på totalt 11,53%. Det er ganske mye mer enn 0%.

Har du avbetalingsgjeld?

Sitter du med en avbetalingsgjeld? Da er det lønnsomt å benytte Lånepenger.no slik at du kan sjekke om du kan få redusert renten ved erstatte avbetalingsgjelden med et vanlig forbrukslån. Da får du i tillegg mulighet til å samle flere smålån og kreditter. På den måten kan du få en bedre oversikt over din økonomi.

Sammenlign flere banker med Lånepenger.no

Lånepenger.no er en voksende og populær låneformidler. Ved å benytte deg av oss kan du låne helt opptil 500.000 kroner til noen av markedets beste lånevilkår, blant annet med en lavest mulig rente til 5,17%, og du bestemmer hvor raskt du vil betale tilbake lånet. Vi videresender søknaden din til 12 forskjellige banker og långivere, så de får sett på søknaden før de kommer tilbake med sine beste tilbud for å vinne deg som kunde. Før det har gått et døgn er alle disse tilbudene hentet inn av oss, slik at du kan velge det tilbudet som passer deg og din økonomi best. Når du har valgt et tilbud, vil pengene være på kontoen din innen få dager. Alle våre tjenester er gratis og helt uforpliktende.