kjøp av nybil med finansiering

Kan du få lån til bil uten sikkerhet i bolig?

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Det billigste og enkleste for mange er å låne penger til bil gjennom å øke boliglånet. Da får du markedets beste rente, men du får også lang avbetalingstid og en enkel prosess. Det er imidlertid mange grunner eller situasjoner som gjør at dette ikke er mulig for deg som skal kjøpe bil. Da er et billån ofte å foretrekke.

Når du trenger et billån, er det første du skal ta stilling til om du har annen sikkerhet å tilby. For alle praktiske formål er det et spørsmål om det er mulig å ta opp lån med sikkerhet i den bilen du kjøper eller ikke.

Nye biler blir ofte finansiert via forhandler

Er det en ny bil, vil forhandler ha gode finansieringstilbud til deg. Disse kan være gunstige, da renter og gebyrer kan være bedre enn hva andre tilbyr. Grunnen er at siden forhandler får solgt en bil ekstra, så ser de fortjenesten av salget og finansieringen under ett, og er fornøyd med totalen de sitter igjen med. Bra for deg og bra for dem, er tanken. De største merkene har noen ganger heleide finansieringsselskaper som lånet går gjennom, og det vil oppleves som smidig for deg å si ja til dette lånet.

Kjøp av nybil er ofte finansiert
Bilforhandlere er ofte insentivert til å selge bil med finansiering.
Foto: Anthony Shkraba, Pexels.com

Kjøper du en bruktbil, vil du noen ganger kunne oppnå det samme, nemlig at forhandler har enten et eget finansieringsselskap eller en avtale med et slikt selskap. Forhandler får da returprovisjon fra finansieringsselskapet, og kan da kanskje gi deg en bedre pris på selve kjøpet. Da er det fortsatt med bilen som sikkerhet.

Skulle ikke forhandler ha spesielt gode løsninger, er det smart å innhente tilbud selv. Det gjør du enkelt på tjenester som lånepenger.no som vil gi deg tilbud du kan sammenligne. Her vil du også se at noen vil kreve sikkerhet i bil, men de er da med lavere renter enn de som ikke krever det.

For litt eldre biler med lavere verdi, kan det være vrient å få sikkerhet i bilen. Selv om verdien er lavere, er kanskje beløpet høyt nok for økonomien din. Da er det smart å sjekke forbrukslån for å se hvor mye du kan låne og hvilken rente som tilbys.

Visste du at du kan sjekke om den du kjøper bilen fra faktisk eier bilen?

Du vil oppleve at det er fullt mulig å få lån selv om du ikke tilbyr sikkerhet. Er du smart sjekker du så mange långivere som mulig med lånepenger.no for å sikre deg best vilkår!