Få det beste smålånet

Slik kan du finne det beste smålånet

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Dersom du er på jakt etter smålån, bør du aldri velge det første og beste tilbudet du kommer over. Selv om konkurransen mellom selskapene er skyhøy, er ikke alle forbruker like bevisste når de skal velge tilbydere av smålån. Det vil alltid være prisforskjeller mellom de ulike tilbyderne.

Samtidig er det sånn at ikke alle er på jakt etter det billigste tilbudet, betingelser spiller blant annet en viktig rolle når man tar opp lån. Vi finner for eksempel en stor forskjell på tradisjonelle forbrukslån og en låneramme. En låneramme er et godt alternativ om du ikke skal bruke hele lånet på en gang.

Noen velger også tilbyder etter effektivitet, eller hvor raskt de kan betale ut pengene. Andre velger etter hvor lang eller kort nedbetalingsperiode som tilbyderen tilbyr.

Tilbydere som er spesifisert på smålån

Det finnes faktisk tilbydere som bare tilbyr smålån, som ligger et sted mellom mikrolån og forbrukslån. Disse tilbyr gjerne summer mellom 10.000 kroner og 50.000 kroner og er ofte billigere enn de som tilbyr mikrolån, men tilsvarende dyrere enn de som tilbyr store forbrukslån.

Mange av disse tilbyderne var tidligere firmaer som leide ut eller tilbød lån til forbrukselektronikk. Derfor kan det godt hende at du blir tilbudt disse tilbudene direkte i enkelte butikker. De ulike butikkene som kan tilby deg avbetalingsalternativer, kan ha en avtale med en av disse tilbyderne av smålån.

Tilbydere av forbrukslån tilbyr også smålån

Dersom du kan få et smålån fra tilbydere av forbrukslån, bør du vite at disse også kan være svært rimelige på grunn av samme betingelser som du ville fått dersom du hadde søkt om et større lån.

Oppstartsgebyret du får er som regel tilpasset lånesummen, det vil si at du ikke trenger å betale dyre gebyrer for små lånebeløp. Man kan også få lengre nedbetalingstid når man får et smålån fra en tilbyder av forbrukslån.

Beste smålån avhenger av ditt behov

Det er i bunn og grunn ditt behov som avgjør hvordan du finner beste smålån. Trenger du et lån på dagen, så må du sannsynligvis betale mer. Som et alternativ kan man alltids ta det smålånet som koster minst. Tommelfingerregelen er uansett at man bør bruke god tid på å sammenligne de ulike alternativene.