låne penger til julen

Frykter du en kostbar jul? Slik kan du låne penger for å spare penger

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Vi nordmenn handler desidert mest i desember måned. Det er samtidig mange som har en trang økonomi med flere mindre smålån og kredittkortgjeld som presser privatøkonomien ytterligere.

Mange holder julen som sin favoritt-høytid, men det finnes også dem som gruer seg til denne tiden. Julen er dyr og kjøpepresset når stadig nye høyder, både med tanke på julegaver og mat.

Dersom du sitter med mange smålån og kreditter, kan det lønne seg å gå til opptak av et større lån slik at du får bedre rentekostnader. På denne måten kan du også spare mye penger.

Derfor kan du låne penger og spare penger på en og samme tid

Ved å ta opp et nytt lån samtidig som du baker inn dine eksisterende lån i det nye, blir lånebeløpet det samme, men du får imidlertid mindre faste utgifter. Når du samler lånene dine i et større lån vil du fortsatt ha den samme gjelden, men med en lavere månedskostnad. Slik sparer du penger som du for eksempel kan bruke på julehandel.

Pynte til jul
Julen er mye bedre med økonomisk sikkerhet og forutsigbarhet. Foto: Pexels.com

Ved å sammenligne renter kan du spare mer penger

Ved å samle smålån og kreditter, vil du garantert spare penger med en lavere renter. Hvor mye du kan spare vil imidlertid variere, men dette kan du påvirke. Da er det viktig å sammenligne låntilbyderens effektive renter slik at du kan se hvilken långiver som er billigst. Velg den billigste og spar ekstra mye penger hver måned.

Når du sammenligner låntilbyders effektive renter vil du se at det inkluderer alle kostnader som påløper det sekundet du starter å låne penger. Husk at den nominelle renten bare refererer til den egentlige kostnaden for lånet. Den effektive renten inkluderer alt av kostnader og avgifter.

Len deg tilbake og nyt julefreden

Selv om du sparer penger når du samler lånene dine, vil det ikke skade om du tenker økonomisk under julen. Dersom du ikke har all verden til økonomi til å kjøpe dyre julegaver og store mengder mat, så kan du tenke annerledes.

Du kan for eksempel lage julegavene selv, noe de fleste setter pris på. I julen skal man slappe av sammen med nære og kjære, og denne høytiden blir ikke noe dårligere av at du kutter litt på innkjøp og gaver. Det er viktig å tenke økonomisk selv om det er jul.

Sliter du med å få et lån du har behov for? Har du betalingsanmerkninger, men eier bolig? Se:

Lån med betalingsanmerkninger