Fyller dyr bensin

Aldri før har bensinprisen vært så høy i Norge: – Snart må folk ta opp forbrukslån for å fylle

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Tirsdag var prisen for bensin i Norge helt oppe på 27 kroner per liter. Det kunne to kjeder avsløre overfor TV2.

Det er Circle K og Shell som melder om rekordpriser i Norge.

– Av konkurransehensyn kan vi ikke oppgi eksakte priser, verken dagens eller historiske priser, men det jeg kan si, er at prisnivået vi så i formiddag på bensin på over 27 kroner, er det høyeste noensinne i Norge, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K.

Stortingsrepresentant reagerer

Finanskomiteens Roy Steffensen fra FrP er ikke fornøyd med finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Til NTB forteller han at finansministeren må ta grep.

– Det er ufattelig og ikke til å tro at Vedum sitter i ro og ikke vil gjøre noe med de rekordhøye prisene. Snart må jo folk ta opp forbrukslån for å fylle tanken. Nå må finansministeren på banen. Sjelden har noen vært så tydelig i opposisjon som han, og så spak i posisjon, sier han.

Kredittkort kan gi deg bensinfordeler

Mange går til anskaffelse av et kredittkort som gir fordeler i forbindelse med drivstoff. Med et såkalt bensinkort kan man blant annet få en bedre oversikt over bensinutgiftene, og er for mange en god hjelp i dagsøkonomien.

I tillegg kommer kredittkort med rabatt på drivstoff ofte med cashback, en fordel som gjør at du får igjen penger etter kjøp av bensin og andre varer på selve bensinstasjonen. Da får du alle utgifter fra bensinstasjonen samlet på en faktura, som igjen gjør det enkelt å få en god oversikt hva drivstoff koster deg månedlig.

Ved siden av rabatt på bensin kommer bensinkort med andre fordeler også. For eksempel har flere kredittkort svært gunstige avtaler på leiebil og hotellovernattinger. Dermed kan det være lurt å ta med bensinkortet når du skal på en ferie.

Kredittkort flest med rabatt på drivstoff har gjerne fordelsprogrammer som gjør at du får en god rabatt og cashback dersom du handler andre produkter og varer som klær, elektronikk og personlig pleie. Du oppnår altså billigere drivstoff, rabatt på reise, hotell og andre tjenester med ditt bensinkort.

Forbrukslån til drivstoff

Mange undrer seg for om de får råd til bensin fremover, og trenger derfor økonomisk hjelp. For flere mennesker er det her lån uten sikkerhet kommer inn i bildet. Dette usikrede lånet kan man bruke til akkurat det man vil. Banken låner altså ut penger til deg uten å ta pant i objekter som bolig og andre gjenstander med en høy verdi.

Før man går til opptak av forbrukslån bør man tenke over hvor mye penger man trenger å låne og hva pengene skal gå til. Her vil det være lurt om man har en buffer på siden. Du må i tillegg være streng med deg selv og huske på at du låner pengene, på et tidspunkt i måneden må du betale ned lånet, med renter og gebyr. Pass på å få et så godt lån som mulig med en forbrukslån kalkulator.

For noen er det bedre å ta opp et større forbrukslån fremfor flere mindre lån. På et større lån vil du dessuten få en gunstigere rente. Sørg også for å velge en realistisk nedbetalingstid, her vil en relativt kort nedbetalingsperiode sørge for et billigere forbrukslån enn det en lang nedbetalingstid vil gjøre.

Det er alltid smart å søke i flere banker slik at du kan sammenligne tilbudene du får. Du kan ende opp med å spare mye penger på å sammenligne tilbud fra ulike aktører.