Vurderer å ta opp et lån og forbrukslån

Usikker på om det er lurt å ta opp forbrukslån?

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Mediene skriver ofte at lån som forbrukslån er starten på økonomiske problemer. Noen kjenner for eksempel folk som har fått dype økonomiske problemer som de mener er på grunn av forbrukslån. Det man ikke tenker så mye på, er hvordan et forbrukslån blir brukt.

Dersom man benytter et forbrukslån på rett måte så er ikke et forbrukslån noe farligere enn for eksempel boliglån. Man må aldri ta for gitt å vurdere alle ansvar man tar på seg. Dette gjelder alle lån man tar opp eller andre juridiske avtaler man inngår.

Ved å vurdere betingelsene innen avtalen vil dette være et godt og praktisk hjelpemiddel slik det er ment til å være. Muligheten for å pådra seg mer gjeld enn det man kan håndtere er selvfølgelig likevel tilstede. Til tross for at lånetilbydere ser på din økonomiske situasjon gjennom en kredittsjekk. – så vil de aldri kjenne din økonomi slik som du selv kjenner den.

Sett opp budsjett før du låner

Du må vurdere selv hvor mye penger du kan låne og hvor mye du vil betale tilbake hver måned. Dersom du tar opp et lån som belaster økonomien din mer enn det du burde kan du enkelt havne i en situasjon hvor du ikke håndtere lånet du har tatt på deg.

Veldig mange av historiene i media hvor andre forteller om situasjoner hvor man har tatt på seg mer gjeld enn man kan betjene, handler om det vi nettopp har gått i gjennom. Man må alltid vurdere forbrukslånet nøye slik at man unngår å havne i en slik situasjon.

Se over betingelsene flere ganger

Når du har bestemt deg for å ta opp forbrukslån bør du gjøre noen vurderinger slik at du slipper å uroe deg. Spesielt for grunnen til at du tok lånet. Da er det blant annet veldig viktig å se over alle betingelser slik at du unngår å betale mer enn det som er nødvendig. De fleste lån som er uten sikkerhet har en høyere rente.

Denne vurderingen må du gjøre selv siden andre ikke kjenner din økonomiske situasjon like godt som deg. Når du vurderer dette bør du alltid sikte på å ha ekstra rom i økonomien. Da kan du håndtere uforutsette situasjoner og samtidig betjene lånet du har tatt opp.

I tillegg kan du håndtere andre utgifter på en svært praktisk måte. Et forbrukslån vil være sikkert å bruke og det kan potensielt gi deg mange muligheter dersom du sikrer deg om at betingelsene er i henhold til hva du kan godta.

Ikke forhast deg når du låner

Mange ønsker gjerne at pengene skal komme inn på kontoen så raskt som mulig. Dette er ikke nødvendigvis den beste løsningen. For å få penger raskt, så tar ofte nordmenn opp smålån på dagen som kommer på kontoen samme dag.

Hvordan passer forbrukslånet inn i din økonomi?

Samtidig som du vurderer betingelsene for å unngå redselen for å ta opp forbrukslån, er det viktig at betingelsene glir godt inn i din økonomiske situasjon. Det er lett å overvurdere sin egen evne til hvor mye lån de burde ta opp i forbindelse med sin egen økonomiske situasjon.

For å sikre at du alltid har rom i økonomien, og ikke føle at alle pengene går til regninger og fakturaer, bør låneavdragene være en veldig liten prosentandel av din månedlige inntekt.

Lån man får utbetalt på dagen
Foto: Pexels.com

Gå for det lånet som gir de beste betingelsene for deg

For å få mest mulig ut av et lån med minst mulig belastning, bør du se etter det lånet som kan gi deg de beste betingelsene. Skal du finne de beste betingelsene må du søke om forbrukslån flere stedet, på den måten kan du sammenligne betingelsene. Grunnet individuell vurdering i forbindelse med betingelser man få tilbud om, vil det ikke være nok å bare se hvilke betingelser bankene markedsfører med.

Det kan ta mye tid å søke om lån på dagen hos flere banker. For å unngå å bruke all din tid for å finne de beste betingelsene, bør du benytte deg av en lånemegler. Lånemeglere gjør at bankene konkurerer svært hardt om å få deg som kunde. Lån penger via megler.

Sammenlign tilbud ved å bruke Lånepenger.no

Hos Lånepenger.no samarbeider vi med over 15 forskjellige banker, da kan du potensielt motta mer enn 15 tilbud om lån. Ved å benytte deg av oss kan du finne det beste tilbudet med de laveste rentene.

Dette er fordelene med Lånepenger.no:

  • Hos oss sparer du masse tid, vi gjør jobben for deg
  • Du får et svært godt sammenligningsgrunnlag
  • Vi gir deg råd og hjelp
  • Alle våre tjenester er gratis og helt uforpliktende

 Fordeler med forbrukslån

Ved å ta opp et forbrukslån kan du få løst inn økonomiske behov eller uforutsette utgifter. Noen forbrukslån kan i sjeldne tilfeller taes som lån uten kredittsjekk også.

Når du tar opp et forbrukslån slipper du å belåne bolig eller andre eiendeler av verdi, samtidig får du en stor frihet da du kan bruke lånet på akkurat det du selv ønsker. Nedbetalingen av lånet er rask og fleksibel, du kan når som helst velge å betale ned på lånet, eller innfri lånet raskere enn det som er avtalt.

Du kan også samle andre smålån til ett forbrukslån og enkelt følge med på lånet i nettbanken din.