Nå er vinteren her: Slik kan du finansiere 4 billige vinteraktiviteter

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Nå har kulden kommet, og snøen vil legge seg i store deler av landet. Det betyr at det er gode muligheter for å gjøre morsomme uteaktiviteter.

Men hvordan skal du gå frem dersom du mangler det nødvendige utstyret? Et alternativ kan være å spørre en venn eller et familiemedlem om å få låne. Et annet kan være å kjøpe brukt utstyr på Finn.no.

Du finner også en rekke sportsbutikker som kjører kampanjer relativt ofte, her kan du selvsagt gjøre noen kupp.

Dersom du har en trang økonomi og sliter med å få endene til å møtes, kan du benytte deg av tjenester som Bua. Trenger du likevell å finansiere diverse vinteraktiviteter, så kan kredittkort eller forbrukslån være en mulighet for dette.

Fire aktiviteter som ikke koster mye

1. Langrenn ⛷

For deg som ønsker å gå på ski, er skiløypene i Norge de beste du finner i verden. Her kan du for eksempel gå i nærmeste lysløype, eller ta en lengre tur til bymarka. Du finner sannsynligvis svært gode løyper uten å måtte dra altfor langt. Ta med hele familien, få en fin turopplevelse og nyt den friske luften.

2. Utendørs grilling 🍖

Skogen er en fin plass for grilling på vinterstid. Tenn et bål, ta med kakao, grillpølser og kvikklunsj for å spise. Dette kan i tillegg gjøres i kombinasjon med skitur, og er en særdeles billig aktivitet for både store og små.

Det er også populært å ta med pannekakerøre og stekepanne for å steke pannekakene på bålet. Vent til det kommer en solfylt vinterdag, så er det bare å pakke tursekken.

3. Aking med familien 🛷

Er det noe vi alle har i relativt umiddelbar nærhet, så er det en akebakke. Ta med rattkjelker og akebett for hele familien og kjør ned bakken. Dette er en gratis aktivitet for både deg og dine barn så fort snøen har lagt seg.

4. Skøyter ⛸

Å gå på skøyter er noe man enkelt kan glemme av å gjøre. Her kan du imidlertid imponere både barn og venner med piruetter og teknikk. Dersom du ikke eier skøyter selv, kan du kjøpe brukte skøyter på nett, eller dra til en utlånsbutikk, det finnes mange av dem i Norge.

Hva er kravene for å ta opp forbrukslån?

Betingelsene for å ta opp lån vil alltid variere fra bank til bank og fra långiver til långiver. Det finnes likevel noen grunnleggende krav som må oppfylles for å få lån:

  • Du må være minimum 18 år
  • Du må ha et norsk statsborgerskap
  • De aller fleste banker krever at du kan vise til fast inntekt
  • Du kan ikke ha aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger når du søker
  • Du må få en godkjent kredittvurdering

Husk at banken alltid gjør en individuell vurdering av økonomien din for å sjekke om du faktisk kan betjene lånet. Derfor er du ikke garantert lån hvis du oppfyller alle de andre kravene.