Bruke penger for å tjene penger? Dette tjener mange flere hundre tusener på nå

Morten Haugdahl Lie
Denne siden er skrevet av:
Morten Haugdahl Lie
Les biografien
Denne siden er skrevet av Morten Haugdahl Lie. Morten har 6 års erfaring innen journalistikk med spesialisering i bank -og finansprodukter. Vi skriver kun om banker og kredittselskaper som er regulert av Finanstilsynet.

Ønsker du å tjene mer penger hver måned, men vet ikke hvordan? Svaret kan du lese om i denne artikkelen.

For fenomenet «Flipping» er en enkel måte å tjene penger på, men først må du bruke penger.

Flipping – Kort forklart

For å flippe må du kjøpe noe og selge det igjen med profitt. Her kan det være at du kjøper noe som trenger en oppgradering før du kan selge det videre for mer penger enn det du selv brukte.

På en annen side kan du finne flere billige kupp som folk bare vil bli kvitt, uten å være klar over verdien av varen eller produktet.

Genialt for ekstra inntekt

Det som er genialt med flipping, er at du egentlig kan bestemme selv hvor mye ekstra penger du ønsker å tjene. Du kan for eksempel gå på din faste jobb på morgenen, og komme hjem på ettermiddagen, før du «flipper» på kveldstid.

Det vanligste man flipper er møbler og interiør, elektronikk og klær. Det finnes imidlertid ingen grenser for hva man kan flippe i dag. Et godt verktøy for dette er Finn.no.

På Finn.no kan du kjøpe produkter – gjøre en oppgradering – før du selger det oppgraderte produktet videre for en høyere pris på Finn.no igjen.

Ønsker du å gjøre flipping til mer enn en hobby, kan du skaffe deg en varebil slik at du kan kjøpe opp mange ting, og hente alt på en gang. Kanskje kan du leie en garasje eller et lite varehus hvor du kan jobbe med produktene og selge de fra denne plassen?

Ønsker du å flippe stort, men trenger kapital?

Jo mer man går inn for det, jo mer penger kan man tjene på flipping. Skal du skaffe deg en bil med et stort nok lasterom, og kanskje leie en garasje, trenger du å bruke penger før du kan tjene de store summene.

Et fleksibelt lån kan være akkurat det du trenger. Eksempelvis kan et forbrukslån være nok til å komme i gang med din flipping-virksomhet. Dette er en låneform som du kan ta opp, uten å stille med sikkerhet for lånet.

Du kan låne alt fra 10.000 kroner til 600.000 kroner i lån uten sikkerhet, dermed har du gode forutsetninger for å låne det du trenger til å komme i gang med flippingen.

Hvordan er det mulig å tjene mye penger på flipping?

Avhengig av hva du kjøper, kan du tjene både små og store beløp på flipping. Du kan faktisk bli sjokkert over hva folk er villige til å betale for en oppgradert og pen ting i god stand.

Husk også at det finnes utallige ting som legges ut for salg for en mye lavere pris enn hva det faktisk er verdt. Enkelte ting kan du faktisk få gratis også, dersom du henter det. Mange vil bare få ting bort, men orker ikke å bruke tid og krefter på det selv.

Sammenlign forbrukslån før du låner til oppstart av virksomheten din

Når du ser deg om etter et forbrukslån, vil alle banker hevde at akkurat de har det beste forbrukslånet som du bør gå for. Her må du vite at det finnes store ulikheter.

Bankene vurderer alltid søknadene de får, individuelt. Samtidig har bankene egne rutiner og vilkår som må oppfylles av deg som søker om forbrukslån. I den forbindelse er det svært viktig å sammenligne alle forbrukslån som finnes på markedet. Disse spørsmålene kan du stille deg selv når du ser etter beste forbrukslån:

  1. Er effektiv rente lav nok?
  2. Hvor gode er vilkårene på lånet?
  3. Får jeg en nedbetalingsplan som er realistisk?
  4. Er banken jeg vurderer den beste, eller finnes det andre seriøse banken som er bedre?

Husk at banker gjerne reklamerer og markedsfører med nominell rente, denne innebærer den årlige renten på lånet. Du bør heller se på effektiv rente, denne renten inkludere nominell rente, pluss alle gebyrer og kostnader i forbindelse med lånet du tar opp. Ved å se på den effektive renten, vil du se hva lånet faktisk koster deg.

3 ting du kan kjøpe for å selge med profitt

🛋 Møbler

Møbler er genialt å flippe dersom du er ute etter mye penger på salg. Mange betaler dyrt for pene og rene møbler i Norge. I tillegg er møbler populært på finn, og faktisk var et av de heteste søkeordet på finn i 2021, sofa. Kommoder er et annet møbel som folk søker hyppig etter.

🎿 Sports- og treningsutstyr

Sportsutstyr og treningsutstyr et annet hett tema du bør rette oppmerksomheten på dersom du vil starte opp med flipping.

Sykler, ski og golf-utstyr er uhyre profitabelt i dagens samfunn. Sykler var dessuten noe av det mest ettertraktede søkeordet på finn i 2021.

🚰 Hvitevarer

Hvitevarer som kjøleskap, stekeovner og komfyrer er tunge gjenstander som folk ikke gidder å bruke krefter på å bli kvitt. Her kan du slå til med å hente tingene for dem, ofte for en slikk og ingenting.